Hoe krijg ik ze zo ver?


Ik droomde laatst dat ik geblindeerd in een vliegtuig werd gezet. Bestemming onbekend. Piloot anoniem. Hij kende ongetwijfeld de weg, alleen de informatie die hij had wilde hij niet met me delen. Niemand verder die me kon vertellen waarom ik op reis ging, wie ik onderweg zou ontmoeten en hoe ik me op de plek van bestemming moest gedragen. Gelukkig werd ík wakker in mijn eigen bed. Voor veel medewerkers in verandertrajecten is dit geen nare droom maar de werkelijkheid van alledag.


verder lezen?


dit artikel is gepubliceerd in FMI. Vaktijdschrift van Facilitair Management Nederland. maart 2013.
De weg zelf is de bestemming.

Confucius. 551 v.C- 479 v.C


Wat kunnen we leren van boer Aad…


Boer Aad verdient een supportteam! Een groep van welwillende managers die hem op weg willen helpen. Want, beste manager, zeg nou zelf; alles wat je geleerd hebt tijdens het duurbetaalde Leiderschapstraject kun je  prima gebruiken bij Boer Aad.


Welbeschouwd is Boer Aad dé ideale medewerker. Hij werkt hard, is gedisciplineerd, heeft vakkennis en een ware liefde voor zijn product; distels. Die netelige liefde is hem waarschijnlijk met de paplepel ingegoten als een heus ambacht overgedragen van vader op zoon. Dus over Aad als professional, als vakman niks dan lof!


Verder lezen?
Ik krijg een vrouw als baas!


Al mijn collega's en medewerkers waarschuwen me al wekenlang; Je rust is nu voorbij, niks meer eigen ideeën; wekelijks rapporteren, targets verantwoorden en urenregistratie…


Eerlijk toegeven de eerste kennismaking had ik anders verwacht, van mens tot mens, op de relatie zullen we maar zeggen. Maar zij sprong rechtstreeks in de diepe inhoud; hoe organiseerde ik mijn werk, hoeveel mensen waren er nu eigenlijk bij betrokken, welke resultaten waren overeengekomen en hoe werden deze tijdig bijgestuurd…Mijn hoofd duizelde, ik had alleen nog maar mijn naam gezegd…


verder lezen?

Waarom mannen niet naar yoga hoeven   


Multitasking, jobrotation, mobiliteitsexpert, driedimensionaal denken, dat doen wij vrouwen zonder erbij na te denken. Van nature of vanuit opvoeding, daar zijn de meningen nog steeds over verdeeld. Daar hebben wij geen 6 daagse heisessie, strategisch plan of Human Resource Development Manager voor nodig!


Hoe het bedrijfsleven hier handig (lees; efficiënt, doelmatig, resultaatgericht) gebruik van kan maken? Door ons vrouwen niet vertellen hoe het moet, dat weten we namelijk al. Dus geen starre aansturing vanuit de top, geen oeverloze discussie over plannen op papier. Mannen; heb vertrouwen en laat ons gewoon ons werk doen. Geef ons vrouwen datzelfde onverdeelde vertrouwen dat je het water geeft dat je zojuist op het gas hebt gezet om aan de kook te geraken. Het duurt heel even, maar dan verandert er iets, iets ten gunste van het grotere geheel.


verder lezen?